teisipäev, 7. juuli 2009

KIRBU- KÄSITÖÖLAAT




VAATA PILTE SIIT

VEEL PILTE

PILTE KATRINILT









Laupäeval 11.juulil olid kõik huvilised kutsutud osa saama Luidja külaseltside poolt korraldatud Kirbu-käsitöölaadast. Kuna ilm paistis tulema päikseline ja mõnus, oli kella 10neks mil asi alguse sai kokku tulnud mitusada inimest, kes müüma, kes ostma, kes niisama uudistama.
Käsitöid pakkusid majas tegutsevad seltsid ja mitmed teisedki müüjad, osta võis ehteid, klaasvitraazist kaunistusi, maalitud taldrikuid, kaltsuvaipasid ja palju palju muud. Kellele huvi pakkus võis ühe krooni eest saada mõne vana raamatu või varem kellegi poolt kasutust leidnud asju, esemeid mänguasjadest kingadeni välja. Mis ühe jaoks vaid tolm, see võib olla teise suur illusioon, nagu ütlevad Silvi Vraidi poolt tuntuks lauldud laulu sõnad. Kell 12 astusid vaatajate ette rahvatantsurühmad Riia lähedalt Lätimaalt. Noorte rahvatantsugrupp OLI ja täiskasvanute rahvatantsugrupp JANITA. Nende hoogsad tantsukeerud köitsid vaatajaid oma pool tundi või pisut rohkemgi. Ei heitunud nad ka neid kimbutanud hoovihmast. Järgmisena laulis Kõrgessaare oma tüdruk Janne Valk ning seejärel astusid üles Luidja oma maja inimesed linetantsuga. Kel eeskavad vaadatud ja ostud sooritatud võis koos lastega Hiiumaale iseloomulikke auguga kive kaunistada neile omaltpoolt pilti maalides või teha suu magusaks ekstra selleks päevaks küpsetatud koogikestega külaseltsi ühepäevakohvikus.
Laadapäevast saadud tulu kohvikust ja vanakraamilt läheb seltsimaja majanduskulude katteks ja seda kogunes ligi 700 krooni.
Maalitud kivid lähevad edasi Ristna looduskeskusesse turistidele müügiks ,millest samamoodi saadud tulu jääb seltsimaja majanduskulude katteks.
Suur tänu kõikidele korraldajatele, müüjatele ja kõigile kes viitsisid vaevaks võtta ja kohale tulla. Ja eraldi tahame tänada Sirje Heinmaad, kes organiseeris meile Lätlased esinema.
Pärastlõunal saabunud vihmast hoolimata oli tegus ja tore päev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar